29. mai 2000 kell 15:31

Äripäev: Peter Lõhmusele pole alternatiivi

Äripäev avaldab oma homme ilmuvas juhtkirjas lootust, et seekord teeb Eesti Panga nõukogu Peter Lõhmusele kindla ettepaneku ja valib ta keskpanga presidendiks.

Peter Lõhmus oli Eesti Panga asepresident ja on praegu presidendi kt. Suure tõenäosusega on tal panga madalama astme juhtide toetus. Usutavasti väljendus see toetus ka ühel vähestest kohtumistest panga nõukoguga.

Negatiivse aspektina säiluks kerge vastasseis panga nõukoguga, nii nagu see on siiamaani olnud. Kuid sugugi parem poleks olukord, kus vastasseis on surutud madalamatele tasanditele panga sisse, 300 töötaja hulka, arvab Äripäev.

Peter Lõhmus on hea haridusega. Tema senistes väljaütlemistes kõneleb eelkõige majanduslik mõtlemine, ratsionaalsus. Seetõttu on ta sõnavõtud kaunis teravad.

Hetkel kuum