1. juuni 2000 kell 15:58

Kallas arutas Saksa rahandusministeeriumi kantsleriga rahapoliitikat

Rahandusminister Siim Kallas võttis täna vastu Läänemeremaade finantsministrite ümarlauale saabunud Saksa rahandusministeeriumi kantsler Cajo Koch - Weseri ning arutas temaga rahanduspoliitilisi küsimusi, nende seas pensionireformi, tulumaksureforme nii Eestis kui Saksamaal ning eurointegratsiooni rahanduspoliitilist külge.

Kallas ja Koch-Weser vestlesid erinevate pensionireformi mudelite ning reformi rakendamise kulude teemal, võrdlesid Poola, Ungari ja Tshiili reformide käiku. Kallase hinnagul peab Eesti valima endale pensionireformi mudeli, millele üleminekukulusid ta hiljem ka kanda suudaks.

Kallas märkis Koch-Weserile, et Eesti tulumaksureform sarnaneb mitmes punktis Saksamaa poolt plaanitava tulumaksureformiga ning nii minister kui Saksa rahandusministeeriumi kantsler lubasid nimetatud teemat lähemalt käsitleda homsel ümarlaual

Hetkel kuum