Toomas Truuverk • 21. juuni 2000 kell 8:15

Majanduskasv utsitab aktsiaturgu tagant

Ilmateade lubab ilmade soojenemist ja investoritel seega järgnevatel päevadel veelgi enam põhjust tegeleda millegi muuga kui investeerimisega Tallinna börsile.

Õnneks, tegelikult siiski vast õnnetuseks, on börsil juba praegu tegutsemas niivõrd väike hulk inimesi, et olulist tagasilööki käibes enam tulla ei saa.

Väike käive tähendab aga, et aktsiate hinnad liiguvad pigem languse suunas, sest aktsiate müük on tihtipeale mingist kõrvalisest põhjusest ajendatud ja seega olenemata turu hetkeseisust on investorid sunnitud seda tegema.

Täna hommikut saab Tallinna börsil alustada siiski taas positiivse makrouudise valguses ? tööstustoodangu müük oli tänavu mais 17% suurem kui möödunud aasta mais. Esimese viie kuuga on tööstusettevõtted müünud toodangut 11% rohkem kui mullu.

See on järjekordne märk Eesti majanduskeskkonna elavnemisest. Samas kinnitab see aga vaid juba varasemate näitajate põhjal kujunenud selgust, et Eesti majandus on sisenenud jõuliselt kasvufaasi. Üllatusmomenti otseselt seega pole ja vaevalt ka aktsiaturg praeguse aktiivsuse juures kuigivõrd sellele teatele reageerib.

Pikemas perspektiivis hakkab majanduskasv aga kindlasti aktsiate hindasid ülespoole viima.

Hetkel kuum