29. juuni 2000 kell 6:31

Eesti õpetab maailma vastsündinuid ravima

Tallinna Lastehaigla vastsündinute ja imikute osakond on töötanud välja maailmas ainulaadse humaanse vastsündinumeditsiini suuna, mis õpetab, kuidas ravida ja hooldada enneaegset ja haiget vastsündinut, kirjutab Postimees.

Teooria põhineb ema osa tähtsustamisel ning haige või enne õiget aega sündinud lapse heaolu ja õiguste kaitsmisel. Selle järgi ei tohi last emast lahutada, võtta temalt üleliigseid analüüse ega anda talle ülemäära palju rohtusid, selgitas osakonna juhataja Adik Levin.

Pärast Levini loengut Ameerika Ühendriikides leidsid sealsed lastearstid, et selline moodus on kallis.

Levini hinnangul on Ameerika vastsündinumeditsiin kõige ebainimlikum, sest seal on levinud kõrgtehnoloogiline suund ning haiglatel pole probleemi kasutada ülikalleid aparaate ja maksta nendega töötavatele õdedele palka.

Hetkel kuum