Peeter Koppel • 11. september 2000 kell 7:32

Nasdaqil oli suve halvim nädal

Tehnoloogiakeskne Nasdaqi aktsiaturg langes eelmise nädala lõikes ligi 6 protsenti. Reedesel kauplemispäeval tegi Nasdaqi üldindeks läbi 2,93 protsendilise languse ja sulgus allpool psühholoogiliselt olulist 4000 punkti piiri 3978,41 punktil.

Tehnoloogiasektori seadsid löögi alla pooljuhisektori aktsiad, mille suhtes on paljud analüütikud viimasel ajal andnud negatiivseid kommentaare. Põhiline kahtlus näib olevat sektori viimase aja äärmiselt hea kasumite kasvutempo jätkusuutlikkuses. Pessimistlikumad analüütikud ennustavad Nasdaqi üldindeksi langust lähiajal 3600 punkti piirimaile.

New Yorgi börsi viisid kergesse langusse naftakompaniide aktsiad, kuna investorid ootasid nädalavahetuse OPECi kokkusaamiselt naftatoodangu suurendamise otsust, mis peaks nafta hinda praeguselt ülikõrgelt tasemelt veidi allapoole tooma.

Dow Jonesi tööstuslik keskmine langes reedel kokkuvõttes 0,35 protsenti 11 220,65 punktil.

Hetkel kuum