Ülo Toomsalu • 2. oktoober 2000 kell 6:17

Politsei tabas Mait Metsamaa mõrvas kahtlustatavad mehed

Pärast aastast jälitustööd vahistas keskkriminaalpolitsei läinud nädalal ärimees Mait Metsamaa palgamõrvas kahtlustatavad mehed, kellest esimestele tahab uurija täna ametliku süüdistuse esitada, kirjutab Postimees.

Postimehe andmetel on vahistatute hulgas Lasnamäel elav narkomaan, kes tunnistas, et tappis mullu 12. oktoobri ennelõunal Metsamaa (44) Tallinnas Lastekodu 26 maja trepikojas.

Reedel näitas palgamõrva võimalik täideviija Tallinna Keskturust vaid mõnesaja meetri kaugusel asuvas elumajas politseinikele üksikasjalikult, kuidas ta ärimeest 1. ja 2. korruse vahel ootas ning tema pihta ilmselt Walther-tüüpi püstolist viis lasku tulistas, kui Metsamaa trepimademele oli jõudnud.

Juba nädalapäevad on trellide taga istunud veel kaks-kolm venelast, keda keskkriminaalpolitsei kahtlustab Metsamaa tellimusmõrva vahendamises.

Postimehe andmetel on mehed töötanud Keskturul, mis kinnitab juba vahetult pärast Metsamaa mõrva tekkinud politsei peamist versiooni, nagu oleks ärimehe hukutanud turu ümber mullu suvel toimunud erastamisafäär.

Juba toona ajakirjanduses kõlama jäänud mõrvaversiooni järgi tellisid Keskturul võimutsevad venelastest allilmategelased Metsamaa tapmise, et mitte maksta talle kaheksa miljoni kroonist hüvitist, mille eest nõustus ärimees kõrvale jääma turu erastamiskonkursist.

Hetkel kuum