• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eestit tabab Noole-kultus

  Kuressaare linnavalitsus on otsustanud nimetada Erki Noole järgi uue tänava, mille äärde tuleb jalgpalliväljak ja muud spordirajatised. Erki Noolel endal pole Kuressaarega siiamaani eriti pistmist olnud.
  ?Me hakkame kesklinna rajama parki, mis saab nimeks näiteks Olümpiapark ja kuhu jäädvustame meie linnast pärit olümpiavõitjad,? teatab teise Eestimaa kandi, Võru abilinnapea Margus Kupp. Lisaks tänasele olümpiakulla omanikule on teinegi Võru mees seisnud olümpiapjedestaali kõrgeimal astmel ? 1924. aastal võitis kulla maadleja Eduard Püttsepp. Võru linn peab meeles ka Erki Noole ema, aidates tal oma majale uus katus peale saada.
  Lisaks hakkab tõenäoliselt Erki Noole nime kandma Võrru planeeritav kergejõustikuhall, mille ehitamise idee üks autoreid on Nool. ?Kindel on see, et me ei kasuta kuskil Noole nime temalt luba küsimata või temaga kooskõlastamata,? lisab Kupp.
  Tartu ülikooli suhtekorralduse õppejõu Aune Pasti sõnul vajab rahvas kangelasi ja on hea, kui selleks saab inimene, kes on kangelase rolli ka välja teeninud. ?Igasuguste nimetamiste ja pühendamistega me nagu pikendame oma rõõmujoovastust,? sõnab Past. ?Samas on kangelasele see roll väga raske, kuna ilmselt oodatakse, et Nool nüüd omanimelisele tänavale jalutama läheks või kui keegi näiteks nimetab oma restoranis prae tema järgi, peaks ta tingimata minema seda maitsma.?
  Vastupidiselt mitmele teisele omavalitsusele Tallinn Erki Noole järgi tänavaid nimetama ei hakka. ?Meie põhimõte on, et toetame pigem Erki Noole kergejõustikukoolis lapsi, kui nimetame tema järgi tänavaid,? põhjendab Tallinna linnavalitsuse pressiesindaja Kaido Padar.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Arco Vara on üheksa kuuga hooga kasumit kasvatanud
Kolmas kvartal oli Arco Vara müügis tagasihoidlikum, kuid üheksa kuuga on teenitud kopsakas kasum, teatas ettevõte börsiteates.
Kolmas kvartal oli Arco Vara müügis tagasihoidlikum, kuid üheksa kuuga on teenitud kopsakas kasum, teatas ettevõte börsiteates.
Äripäev tunnustab novembris kõige edukamaid ettevõtteid
Äripäev on juba 28 aastat koostanud Eesti ettevõtete TOP 100 pingerida ning tänavu selguvad kõige edukamad ettevõtted auhinnagalal 24. novembril Porsche Tallinna esinduses.
Äripäev on juba 28 aastat koostanud Eesti ettevõtete TOP 100 pingerida ning tänavu selguvad kõige edukamad ettevõtted auhinnagalal 24. novembril Porsche Tallinna esinduses.
Soome hoiab kahele poole dialoogiuksi lahti
Eesti välispoliitika Instituudi juhi Kristi Raiki sõnul annab Soome presidendi Vladimir Putiniga kohtumise teate ajastus infot nii Soome suhetest NATOga kui ka Venemaaga.
Eesti välispoliitika Instituudi juhi Kristi Raiki sõnul annab Soome presidendi Vladimir Putiniga kohtumise teate ajastus infot nii Soome suhetest NATOga kui ka Venemaaga.