Kaja Koovit • 5. oktoober 2000 kell 22:00

Börs õpetab messil oma raha kasvatama

?Peamine eemärk on demüstifitseerida investeerimine,? põhjendas messi korraldamist Tallinna väärtpaberibörsi juhatuse esimees Gert Tiivas.

Erinevates maades korraldatud küsitlused teemal ?Miks ei investeerita? on andnud ühesuguse tulemuse ? keskmine inimene mõtleb investeerimisest kui väga keerukast ettevõtmisest, millega saavad hakkama ainult Bill Gatesid ja Rain Lõhmused, rääkis Tiivas. Meie eesmärk on selgitada, et investeerimises ei ole midagi müstilist, ütles Tiivas.

Teise eesmärgina nimetas Tiivas inimeste teadlikkuse kasvatamist erinevate võimaluste valikul.

Tiivas kinnitas, et börsi eesmärk ei ole tagasi tuua 1997. aasta börsimulli ja julgustada inimesi tegema läbimõtlematuid otsuseid. ?Kui kellegi idee on täna aktsiaid osta ja homme müüa ning teenida sealjuures 200 protsenti tulu, ei ole tema koht investeerimises, vaid pigem hipodroomil,? ütles Tiivas.

Tahame inimestele teadvustada, et investeerimises nagu eluski on olemas kindlad strateegiad, mis edu toovad: pikaajalised eesmärgid, järjekindlus ja läbikaalutud otsused, rääkis Tiivas.

Investeerimispanga Lõhmus, Haavel & Viisemann üks omanikke ja investeerimismessil osaleja Rain Lõhmus märkis, et investeerimismess on kindlasti vajalik, tõmbamaks tähelepanu säästmise ja investeerimise temaatikale ning kummutamaks inimeste väärettekujutust investeerimistegevusest kui millestki üle jõu käivast.

?Kui tahate oma vara väärtust kasvatada, investeerige aktsiaturule,? on Rain Lõhmus veendunud. Mõistagi tagab edu vaid pikaajaline investeering.

Hetkel kuum