11. oktoober 2000 kell 22:00

Enn Soosaare kommentaar vihastas

5. oktoobri Äripäevas ilmunud Enn Soosaare kommentaari ?Sydney rahulolu ei valmistanud? pealkiri on õige väljend ütlusele, et parim söök eestlasele on teine eestlane.

Mul on magamata öid tohutul hulgal nii nagu paljudel spordisõpradel ning ka närvirakke on surmatud piisavalt. Lõpuks ometi saab rahulolevalt õhtul voodisse heita, hommikul ilma punetavate silmadeta tööle minna ja tunda rõõmu tulemustest, mis ei tule sugugi igalt olümpialt. Kuid ei, nii kergelt see ei lähe, sest leidub keegi, kes arvab, et talle on tema elutöö eest liiga vähe makstud.

Minu hommikukohvi maitse suutis Enn Soosaar küll täielikult ära rikkuda. Arvestades, et minu postkasti ilmus Äripäev alles teist hommikut (kuna koju tellimist alustasin alles nüüd), mõistsin täielikult, kui ?hea? on ennast enne tööle minekut korralikult närvi ajada. Nagu ma aru saan, häirib artikli autorit isegi tähelepanu, mis on sportlastele pühendatud. Temalt pole ju keegi seda palunud ja ka nendelt teadlastelt, kunstnikelt ja muusikutelt, keda pole iga hõõrdumisvalemi, maali või uue viisikese eest avalikult tänatud ja maja ukse ette orkestrit tellitud.

Samas arvan, et kui keegi on meie ühiskonna poolt kinni makstud, siis sportlased need küll ei ole. Olen ise tegelenud 11 aastat spordiga ning loobunud. Inimene, kes vähegi on spordiga kokku puutunud, teab, kui raske on selles maailmas ennast maksma panna.

Leida sponsoreid ? tuleb ennast enne näidata. Nüüd oleks peaaegu iga eestlane nõus 100 krooni loovutama, aga enne medalite võitu ei taha keegi oma tühja taarat isegi ära anda.

Ma ei kahetse, et tellisin Äripäeva endale hommikukohvi kõrvale. Imelikke inimesi on ju kogu maailmas.

Äripäevale aga suur tänu fantastilise kampaania eest Erki Noole olümpiakulla punktisummale. Loodan, et Eestimaal spordi austajatest puudu ei tule. Samas tahaks Enn Soosaarele soovitada vähem teiste raha lugemist, olenemata sellest, et see on väga-väga huvitav. Ärgem unustage, et mõned olümpiavõitjad on meil saanud endale korralikud eramud, mille maksumus on tunduvalt rohkem kui 1 miljon krooni. Tänased olümpiavõitjad peavad aga kõvasti veel medaleid saavutama, et endale samaväärset eramut soetada. Loodan, et nii mind kui ka paljusid teisi eestlasi ärritanud artikli autor sai korraliku tasu oma ?suurepärase? arvamusavalduse eest ning ta teab ikka, et selle on lehelugejad ja reklaamitellijad talle kinni maksnud, ning me oleks oodanud paremat tulemust.

05.10.2000 Sydney rahulolu ei valmistanud

Hetkel kuum