Raimo Ülavere • 13. oktoober 2000 kell 11:35

Hanschmidt juhtimiskonverentsil: firmade ühinemisel head inimesed lahkuvad

Ettevõtete ühinemise ajal kipuvad head inimesed lahkuma, kehvadel pole lahkumisega kiiret, rääkis viimase kaheksa aastaga 13 panka ühendanud Ühispanga juhatuse esimees Ain Hanschmidt Pärnu juhtimiskonverentsil.

Hanschmidt rõhutas, et ühinemise ajal on olulisemaid asju personalivalik. Samas möönis ta, et ei pööranud omal ajal sellele piisavalt tähelepanu.

Hanshcmidt lisas, et Eesti ettevõtete juhtimise üks probleeme on ka see, et liiga vähe naisi on tippjuhtkonna hulgas. Konverentsil viibinutest on naisi umbes 1/6, Hanschmidti hinnangul võiks naiste osakaal juhtimisel olla vähemalt veerand. Selleks, et Ühispangas tuua naisi tippjuhtimissse, saadab Ühispank Wallenbergi instituuti õppima praegu keskastme juhi Erika Vaikmäe-Koidu.

Hetkel kuum