3. november 2000 kell 8:27

Konkurentsiamet: ei oska bensiinimüüjate käitumisest midagi arvata

Rotterdamis on bensiini hind viimase paari nädalaga kukkunud umbes 10 protsenti, Eesti suuremad kütusemüüjad aga hinda pole langetanud. Konkurentsiamet leiab, et kartelli kahtlustada on veel vara.

'Bensiinimüüjad on aastate viisi ühetaoliselt käitunud, ei oska sellest enam midagi arvata,' ütles konkurentsiameti peadirektori asetäitja Aini Proos. 'Võib-olla kütuseturul ongi selline käitumine ainuvõimalik.'

Proos ütles, et konkurentsiamet jälgib kütusehinna muudatusi ja kartellikahtluse korral nõuab ettevõtetelt dokumente. 'Me saame ainult nõuda dokumente ja selgitusi firmadel kartellikohta, kuid kriminaaljärelevalvet nagu mitmetes teistes maades meie praeguste seadustega teha ei saa,' selgitas Proos.

Eile teatas Eesti Statoil, et ei näe võimalust järgmisel nädalal kütusehinda alandada, ka Neste oli hinnalanguse suhtes äraootaval positsioonil.

Hetkel kuum