Allan Soon • 3. november 2000 kell 12:28

Rootsi lubab Eesti kiiresti Euroopa Liitu viia

Rootsi parlamendi spiiker Birgitta Dahl tõstis Rahvaerakonna Mõõdukad liikmetega kohtudes esile Eesti edusamme viimasel kümnel aastal ning tõotas Rootsi jätkuvat toetust Eesti ühinemisele Euroopa Liiduga. Spiiker avaldas lootust, et Rootsil õnnestub Euroopa Liidu järgmise eesistujaliikmena anda oma panus laienemisprotsessi kiirenemisesse.

?Iga kord Eestisse tulles näen, et siinne elu on taas paremuse poole liikunud,? ütles Dahl eile Mõõdukate kantseleis peetud mõtevahetusel. 1985. aastal esimest korda Eestit külastanud Dahli seovad Eestiga töised ja eestlasest abikaasa Enn Kokk?i kaudu ka tihedad perekondlikud sidemed.

Birgitta Dahl on Rootsi Sotsiaaldemokraatliku Partei teenekas liige, ta on kuulunud ligi 20 aastat erakonna juhatusse ning on töötanud Rootsi valitsuses energeetika- ja keskkonnaministrina.

Hetkel kuum