Kaivo Kopli • 7. november 2000 kell 10:38

Helsingist võib tulla otsus Eesti-Soome merekaabli rahastamise osas

Eesti ja Soome vahelise merealuse elektrikaabli projektiga tegelev konsortsium arutab Helsingis ettevõtmise jätkamise tehnilisi ja rahalisi külgi, kuid ei pruugi langetada otsuseid finantseerimisviisi vallas.

Varasema teate kohaselt pidi konsortsium just novembris otsustama projekti rahastamise viisi. 'See otsus võib tulla, kuid ei pruugi,' tõdes Eesti Energia kommunikatsioonijuht Erki Peegel, lisades, et osapooled võivad nõuda veel täiendavat analüüsi.

Samas märkis ta, et konsortsiumi osalistel ei ole suuri erimeelsusi, seda vähemasti siinse energiaturu pikema perspektiivi osas.

Merekaabli projektiga tegeleb konsortsium, kuhu kuuluvad Eesti Energia, Pohjolan Voima ja Helsinkin Energia Soomest ning Rootsi firma Granige.

Eesti Energia poolt osalevad tänasel juhtkomitee korralisel koosolekul juhatuse esimees Gunnar Okk ja finantsdirektor Sandor Liive. Kohtumise päevakorras on töögruppide raportid tehnika ja majandusarvutuse alal. Töögrupid otsustati moodustada septembris, pärast Narva Elektrijaamade müügiotsust muutunud olukorra analüüsimiseks.

Peegel kinnitas siiski, et elektrijaamade müügist hoolimata soovib Eesti Energia endiselt elektrikaabli rajamist. 'Eesti Energia on igal juhul huvitatud aktiivsest osalemisest,' ütles Peegel.

Hetkel kuum