Ülo Toomsalu • 14. november 2000 kell 6:13

Korteriomanikud pääsevad maaerastamise arvest

Suure tõenäosusega pikendab riigikogu oma homsel istungil korterialuse maa soodustingimustel erastamise tähtaega, mis tähendab inimestele leevendust eriti Tallinnas, kus on lahendamata rohkem kui 100 000 taotlust, kirjutab Postimees.

'Usun, et see eelnõu saab oma haamripaugu ära,' rahustas riigikogu majanduskomisjoni esimees Andres Lipstok (Reformierakond) kortermajade asukaid, kes on sattunud ärevusse teadetest, nagu kallineks majaaluse maa erastamine aastavahetusel oluliselt.

Lipstok lubas, et parlamendi majanduskomisjon üritab püsida selles küsimuses lihtinimese poolel, et tähtajad ei sõidaks nagu tank selga.

Eesti korteriühistute liidu juhataja Andres Jaadla ütles, et erastamise soodustingimuste jätkumine ka tuleval aastal on mõistlik samm. Tema sõnul on korteriomandi seadmine takerdunud eelkõige Tallinnas, ning seda põhjustab ülikeerukas asjaajamine.

Enamasti pole inimesed süüdi, vaid nende asjad lihtsalt ei liigu nii kiiresti, kui vaja oleks, lisas ta. 'Tallinna ühistud näevad palju vaeva, neil tuleb omandi seadmisel läbida koletu teekond,' märkis Jaadla. 'Vajalike kooskõlastuste ringis on 27 astet.'

Möödunud sügisel kirjutasid Tallinnas võimule tulnud kolmikliit ja Rahva Usaldus koalitsioonileppesse, et tuleb vastu võtta uus linna teenuste osutamise kord. See pidi tähendama, et edaspidi tegeleb linn ise oma ametnike vaheliste kooskõlastuste ja õienditega, ning elanik saab teada üksnes kuupäeva ja kellaaja, millal tema küsimus saab lahendatud.

Koalitsioonileppe läinud nädalal sõlmitud uuest versioonist on sellesisuline lõik aga välja jäetud.

Hetkel kuum