• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Põlevkivi muudab palgasüsteemi

  Täna tutvustab Eesti Põlevkivi juhtkond töötajate esindajatele uut palgasüsteemi, millega tahetakse erinevate tütarettevõtete palgataset võrdsustada.

  Uue süsteemi järgi ühtlustatakse Eesti Põlevkivi erinevates tütarettevõtetes sama tööd tegevate töötajate palgad, mis varem olid eraldi iga tütarettevõtte juhtkonna määrata. ?Seetõttu oli mõnes tütarettevõttes ülemakstud töötajaid ja mõnes alatasustatuid,? ütles põlevkivitootjate ametiühinguliidu esimees Maido Agur, kelle sõnul toimub ühtlustamine nii, et ülemakstuil pikemaks ajaks palgatõus peatub ja alatasustatuil kasvab palk kiiremini. ?Kohe ülemakstud töötajad eriti palgas ei kaota.?
  Samuti kaotatakse senine kaheosaline põhipalga pluss preemia maksmine ja luuakse üks päevatasu vastavalt astmetele.
  Aguri sõnul ei kavatseta üldise palgatõusuga enne tegeleda, kui uus süsteem on käivitatud. Viimati tõsteti Eesti Põlevkivis palka 1999. aasta algusest 15 protsendi võrra. Käesoleva aasta lõpuks kavatsetakse sõlmida uus kollektiivleping, kus on säte ka palgatõusu kohta. ?Palk peab hakkama kasvama vastavalt igaaastasele tarbijahinnaindeksi tõusule. Pärast viimast palgatõusu on indeks kasvanud meie andmeil 8 protsenti ja selles suuruses tahame näha tuleva aasta aprillist ka palga kasvu,? sõnas Agur.
  Eesti Põlevkivis, kus töötatakse suvisel perioodil 3-4 päevase töönädalaga, on keskmine palk ametiühingu andmeil 5200 krooni. Töötajaid on kontsernis 5970.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.