• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kallas ja Nestor räägivad eelarvest ja sotsiaalpoliitikast

  Eesti Haldusjuhtimise Instituudi (EHI) teabepäevade sarja Jah, härra minister! Ei, härra minister! järjekordsel kokkusaamisel 23. novembril esinevad ja vastavad kuulajate küsimustele rahandusminister Siim Kallas ja sotsiaalminister Eiki Nestor, teatas riigikantselei.

  Rahandusminister Siim Kallase esinemise võtmeteemad on 2001. aasta riigieelarve ja riigieelarve seadus, valitsuse eelarvestrateegia ning riigieelarve koostamise lähtealused ja põhimõtted aastateks 2001-2004.
  Rahandusminister puudutab ka eelnevatel teabepäevadel osalenute tõstatatud probleeme, näiteks omavalitsuste eelarvete kujunemist aastal 2001 ja kuidas omavalitsustel toime tulla ning ka küsimust auditeerimisest kui uuest, kuid rahalise katteta lisanduvast funktsioonist.
  Sotsiaalminister Eiki Nestor kõneleb riigi peamistest eesmärkidest ja sammudest sotsiaalpoliitika valdkonnas aastal 2001. Varem teabepäevadel tõstatatud probleemidele vastates tuleb ministril käsitleda ka haiglate reformi, noore pere toetamise, lastekasvatuse väärtustamise, pensionireformi, toimetulekutoetuste maksmise, tööturu seaduste jmt seonduvaid küsimusi.
  Seminarisari Jah, härra minister! Ei, härra minister! on suunatud riigi- ja kohaliku omavalitsuse ametnikele ning poliitikutele, samuti
  kõigile asjast huvitatud avaliku sektori töötajatele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.