• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ÄP: 5 mln kroonine aktsiakapitali nõue ei piira musta kütuseäri

  Viie miljoni kroonise aktsiakapitali nõude kehtestamine kütuse müügi ja impordi loa taotlejale ei piira Äripäeva arvates musta kütuseäri, vaid takistab konkurentsi.

  Esmaspäeval ilmuva Äripäeva juhtkirjast selgub, et sellise sammu ainus tulem on väikeste tegijate turult tõrjumine.
  viimasel reidil avastas tarbijakaitseamet taas seitse rämpskütuse müüjat, nende seas tuntum AS Lukoil (Kilingi-Nõmmel), ja kolm tarnijat.
  Majandusminister Mihkel Pärnoja tunnistab ka ise, et kütusefirmade vastutuse suurendamise kõrval peaks see nõue vähendama turul osalejate arvu. Pärnoja näib aksioomiks pidavat seda, et väikefirma on suli. Paraku ei käi suur rahakott ja ausus alati käsikäes, leiab Äripäev.
  Rämpskütuse müügiga on Eestis vahele jäänud ka pea kõigi suurte kütusefirmade ? Neste, Shelli, Statoili jt ? tanklad. Seetõttu tundub aktsiakapitali suurendamise nõue pigem indulgentsina rikkamatele kütusemüüjatele/tarnijatele.
  Kurjaks teeb, et kõigil nõuetele mittevastava kütuse müügiga vahelejäänutel on ministeeriumi väljastatud litsents. Litsents aga ongi ju mõeldud selleks, et keegi ei müüks rämps- ega salakütust. Ilmselt jagas ministeerium neid igale soovijale, nähes litsentside müügis pelgalt endale lisaraha teenimise võimalust.
  Suurendama peaks ka trahvimäärasid. 10000kroonise trahvi maksab firma ära ja müüb solki rahumeelega edasi. Kui ta peab aga välja käima pool miljonit (maksimaalne trahvimäär), mõtleb ta enne sügavalt järele, kui patuteele läheb.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Energiaga on kriis, enam ei saa “menetleda”
Riiklikul tasandil tuleb üles leida tahe energiakriisi lahendada. Lähemas tulevikus ei pääseta tõenäoliselt ka arvete kompenseerimisest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riiklikul tasandil tuleb üles leida tahe energiakriisi lahendada. Lähemas tulevikus ei pääseta tõenäoliselt ka arvete kompenseerimisest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Föderaalreservi rahustav sõnum tõukas USA turge kõrgemale
Täna USA keskpangalt Föderaalreservilt lähtunud sõnumid järgmise intressitõusu kohta rahustasid investoreid sedavõrd, et suuremad aktsiaindeksid asusid tõusma.
Täna USA keskpangalt Föderaalreservilt lähtunud sõnumid järgmise intressitõusu kohta rahustasid investoreid sedavõrd, et suuremad aktsiaindeksid asusid tõusma.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Esimeses kvartalis kasvas ehitusmaht 14 protsenti
Statistikaameti andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted esimeses kvartalis siin ja välisriikides kokku 14% rohkem kui aasta varem.
Statistikaameti andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted esimeses kvartalis siin ja välisriikides kokku 14% rohkem kui aasta varem.
Merevaigurongi poolhaagiste veo takistused peaaegu ületatud
„Oleme Merevaigurongi käimalükkamisega lõpusirgel: poolhaagiste veoks mõeldud vagunid on sisuliselt olemas, hinnad on kooskõlastatud ning graafik paigas. Jäänud on vormistada vaid dokumendid,“ ütles Operaili müügiosakonna juht Marko Paatsi logistikauudistele.
„Oleme Merevaigurongi käimalükkamisega lõpusirgel: poolhaagiste veoks mõeldud vagunid on sisuliselt olemas, hinnad on kooskõlastatud ning graafik paigas. Jäänud on vormistada vaid dokumendid,“ ütles Operaili müügiosakonna juht Marko Paatsi logistikauudistele.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.