Kaja Koovit • 6. detsember 2000 kell 13:25

Investeerimispankur: finantsjärelvalve peab kuuluma Eesti Panga alla

'Tagamaks sõltumatust peaks Eestis finantsjärelvalve kuuluma Eesti Panga alla, sest valitsusasutus ei ole kunagi poliitiliselt sõltumatu,' ütles Eesti Panga teatel investeerimispanga Trigon Capital partner Jason Grenfell-Gardner.

Tahame me seda või mitte, aga valitsusasutus jääb alati sõltuma poliitilisest orientatsioonist ning valitsuse vahetus muudab ka valitsevaid põhimõtteid, lausus Grenfell-Gardner.

Välisinvestorid tahavad riiki investeerimisel kindlust ja teadmist, et turul on kõrge tasemega sõltumatu finantsjärelvalve. Selle puudumine hoiab investoreid turule investeerimast, rääkis Grenfell -Gardner.

'Eesti-suguses riigis peaks finantsjärelvalve kuuluma keskpanga alla, sest ainult sellisel juhul suudab riik täita oma põhiülesannet- stabiilse rahapoliitilise keskkonna tagamist,' kinnitas Grenfell -Gardner.

Hetkel kuum