6. detsember 2000 kell 9:15

Rootsi majandus maandub pehmelt

?Esimest korda viimase 40 aasta jooksul õnnestub Rootsil pärast kiire majanduskasvu perioodi pehmelt maanduda,? ennustab Rootsi Skandinaviska Enskilda Banken oma viimases majanduskonjunktuuri ülevaates. Panga ennustuste järgi aeglustub Rootsi majanduskasv tänavuselt 4 protsendilt tuleval aastal 3,6 protsendile ning 2002. a 3 protsendile. Sügisene börsilangus on küll rootslaste tarbimisindu vähendanud, kuid seda tasakaalustavad ees ootavad 63 miljardi Eesti krooni suurused maksukärped. Peamine muremoment on palgaläbirääkimised, mis kiire tõusu korral võivad tekitada inflatsioonilise surve. Ka börs toibub, ennustab SEB. Tuleval aastal on mitmed aktsiad taas ?ostukõlblikud?. Küsimärgi paneb pank vaid IT sektori kõrvale, kus analüütikute arvates on ootused endiselt üle paisutatud. Seevastu telekommunikatsioonisektorile ennustab SEB tuleval aastal 18,5% kasumite kasvu tänavuse 15% kasvu järel.

Hetkel kuum