Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Windows mahub peopesale

  Tasku-Windows ei nõua pihuarvutilt sadu megabaite vaba kettaruumi, vaid mahub isegi 32 MB suurusesse mälusse, jättes ruumi ka teiste programmide, näiteks Pocket Wordi, Outlooki või Exceli jaoks, rääkimata Internet Explorerist, mis kuvab nii tavalisi kui spetsiaaselt pihuarvuti formaadi jaoks tehtud kodulehekülgi. Pocket Windows peaks välja vahetama oma eelkäija Windows CE. Praegu müügilolevad Hewlett-Packardi ja Compaqi pihuarvutid pakuvad lisaks standardtarkvarale tasuta mitmesugust lisatarkvara, näiteks multimeediat esitav Media Player, mis lisaks MP3 formaadis muusikafailide mängimisele saab hakkama ka üle ekraani video esitamisega enamlevinud formaatides. Pocket Windows suudab pihuarvutist teha ka täiesti tavalise lauaarvuti emulaatori, kasutades spetsiaalset terminaliprogrammi. Serveriga ühenduses olles on pihuarvutis tavalise lauaarvuti ekraanipilt, mida saab vaadata nagu läbi lukuaugu servast serva kerides. Taskusse mahtuvale PCle saab tellida elektroonilisi raamatuid, mida reisil olles lugeda, laadida lühikesi videosid või muusikafaile. Ka Internetikõned pole tasku-PCle probleem, vastav tarkvara on Windowsiga kaasas.
  Hewlett-Packardi pihuarvuti on Compaqi omast pisut tagasihoidlikuma välimusega: pole nikkelkorpust ja läikivaid nuppe. Lisaks on ekraan kaitstud kaanega, mis ühtlasi on õues ka päikesevarju eest. Kestasid saab valida erinevat värvi.
  Tarkvara on Jornadas palju, nende programmide nimed on enamasti tuttavad ka lauaarvuti kasutajatele: Outlook, Word, Money, Windows Media Player, Audible Player, Jetsend, eMusic jne. Kõik need programmid on mõistagi taskuversioonis ehk tunduvalt vähendatud võimalustega. Kuid keskmine kasutaja pidavatki kontoritarkvara võimalusi tarvitama vaid 10% ulatuses, seega pole taskutarkvara väga puudulik. Eraldi võib tellida meelelahutus- ja mängude paketi.
  HP Jornadal puuduvad erinevalt Compaqist eraldi navigeerimisnupud.
  Compaqi uus pihuarvuti Pocket Windowsiga vastab maailma suurima arvutitootja uuele kontseptsioonile, mis näeb uusi infotehnoloogialahendusi tagamas inimestele pidevat kommunikatsiooni sõltumata ajast ja kohast. iPAQile on disainitud nn. ?kasukas?, mis täidab mitut otstarvet ? kaitseb õhukest seadet vigastuste eest või aitab ühendada lisakaarte. Kasukaga muutub pihuarvuti tunduvalt paksemaks ja raskemaks, kuid seda ei pea alati kaasas kandma. Lisakaartidest võib pihuarvutis kasutada tavalise sülearvuti PC kaarte, millel on vastav tarkvara Pocket Windowsi keskkonnas töötamises. Ühendades ?kasukaga? näiteks iPAQiga töötava FirstFone GSM-kaardi saab muuta pihuarvuti mobiiltelefoniks koos arvuti funktsioonidega. iPAQi müüva Kungla Dialoogi turundusjuhi Marti Schmidti sõnul on uue toote soovijatest juba järjekord.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
On prominendi enda teha, et ta vale laulu sisse ei satuks
Tuntud inimesed seovad end kahtlaste äridega liiga kergekäeliselt. Isegi siis, kui asi juba eemalt nuusutades haiseb, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tuntud inimesed seovad end kahtlaste äridega liiga kergekäeliselt. Isegi siis, kui asi juba eemalt nuusutades haiseb, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturgude ralli ei jaksanud leida jätku
Kolmapäeval rallinud USA aktsiaturud tõmbasid päev hiljem hinge, kõikudes nulli ligidal ja sulgudes väikeses miinuses.
Kolmapäeval rallinud USA aktsiaturud tõmbasid päev hiljem hinge, kõikudes nulli ligidal ja sulgudes väikeses miinuses.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Fermi Energia astus esimese sammu Ukrainas
Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, toodab Fermi Energia 10 aasta pärast Ukrainas elektrit. Koostööleping on sõlmitud ja väikereaktorite tehnoloogiat on Ukrainal põhjust kaaluda küll, ütles hommikuprogrammis Fermi Energia juht Kalev Kallemets.
Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, toodab Fermi Energia 10 aasta pärast Ukrainas elektrit. Koostööleping on sõlmitud ja väikereaktorite tehnoloogiat on Ukrainal põhjust kaaluda küll, ütles hommikuprogrammis Fermi Energia juht Kalev Kallemets.
NBA lubab pensionifondidel klubide omanikeks olla
USA tippkorvpalliliiga NBA otsustas eile lubada pensionifondidel, riiklikel fondidel ja sihtkapitalidel olla korvpalliklubide passiivsed osanikud.
USA tippkorvpalliliiga NBA otsustas eile lubada pensionifondidel, riiklikel fondidel ja sihtkapitalidel olla korvpalliklubide passiivsed osanikud.

Olulisemad lood

Raadiohommikus: kuidas vastata, kui küsitakse raha?
Jõulukuu esimeses Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägivad ettevõtja Oleg Gross ja vandeadvokaat Küllike Namm heategevusest ning enda põhimõtetest annetamisel.
Jõulukuu esimeses Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägivad ettevõtja Oleg Gross ja vandeadvokaat Küllike Namm heategevusest ning enda põhimõtetest annetamisel.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.