Ülo Toomsalu • 11. detsember 2000 kell 6:32

PM: tippkohtumine peaks avardama meie poliitikute mõttemaailma

Euroopa Liidu tippkohtumine Nice?is pani proovile poliitikute töövõime, ajakirjanike kannatuse ja linnaelanike vastupanutaluvuse, kuid viib edasi üldeuroopalikku mõtlemist, kirjutab Postimees tänases juhtkirjas.

Ehkki kõige tähtsam on Nice kaudu laienemise edasine kiire jätkumine, saavad juba selgemaks ka detailid, millele Eestiski tasuks tähelepanu pöörata.

Kui Eesti esindajad pääsevad järgmisse Euroopa Parlamenti, siis tekib küsimus - konkreetselt kes? Välistada tuleks stsenaarium, et sinna lähevad poliitikud, kes jäävad ?üle? 2003. aasta riigikogu valimistest, leiab Postimees.

Veelgi tähtsam on teada, kes on Eesti-poolne volinik Euroopa Komisjonis ja mille eest ta vastutama hakkab. Ja loomulikult ministrite nõukogu, kus sünnivad reaalsed otsused. See kõik paneb uued ülesanded meie poliitikutele. Kui ainus võõrkeel on vene keel, on eurostruktuurides raske tööd teha.

Tasub meenutada sedagi, et Euroopas ei aeta vaid isamaa, keskerakondlikku või reformerite asja, vaid esindatakse kogu riiki.

Hetkel kuum