Sirje Niitra • 20. detsember 2000 kell 12:13

Lennujaam loodab lennureisijate arvu kasvu 6,5 protsenti

Tallinna Lennujaama juhatuse esimees Rein Loik ütles, et loodab tuleval aastal lennureisijate arvu kasvu 6,5 protsenti. Tänavu oli kasv 2,5 protsenti.

'Märgid näitavad, et majandus areneb jõudsalt, aga lennureisijate hulk on sellega otseses seoses,' märkis ta. 72 protsenti kõigist lennukiga sõitnutest olid tänavu just ärireisijad. Samas on loota ka turistide osakaalu tõusu.

Selleks annab Loigu sõnul lootust Continent Traveli loodud pretsedent, kus reisifirma alustas charterreise Hispaaniast renditud uue lennukiga Airbus 320.

Veel rajab lennujaam lootused Euroopa ühise lennuruumi tekkele lähiaastail, mis võimaldab Tallinna lennata kõigil lennufirmadel. Esimene märk lennutaeva avanemisest on Loigu väitel Qualiflyeri gruppi kuuluva Poola lennufirma LOT lendude alustamine Tallinna ja Varssavi vahel.

Hetkel kuum