20. detsember 2000 kell 12:51

Opositsioon kulutas pool tundi Jüri Adamsi võltsimissüüdistustele

Opositsioon raiskas pool tundi tänase riigikogu istungi algusest, süüdistades õiguskomisjoni esimeest Jüri Adamsit võltsitud taotluse esitamises riigikogu juhatusele.

Taotluse kohaselt soovis õiguskomisjon ühe seaduseelnõu teist lugemist neljapäeval.

Õiguskomisjoni ja Keskerakonna fraktsiooni liige Koit Pikaro aga väitis, et sellist kokkulepet komisjoni istungil ei sõlmitud. Temaga liitus ka teine keskerakondlasest õiguskomisjoni liige Anti Liiv, kes esitas Adamsi suhtes võltsimiskahtlusi.

Olukorra lahendas riigikogu spiikri Toomas Savi võetud viieminutiline vaheaeg, mille jooksul õiguskomisjon tegi erakorralise koosoleku, mille otsusega tuleb see eelnõu selle aasta jooksul ehk siis homme teisele lugemisele panna.

Hetkel kuum