• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas olete rahul ettevõtte 2000. aasta tulemustega?

  Alkoholiturg on väga õrn ja tundlik, aastaid on meil põhiprobleemiks olnud legaalse ja illegaalse turu suhe ja see ei kipu kuidagi paranema selle legaalsuse poole kasuks. Loodame, et uue alkoholiaktsiisi seadusega, mis peaks lähiajal vastu võetama, toimub ka turu korrastumine mõnel määral. Samuti toimus sel aastal ka Liviko erastamine, mis on ka meid natuke mõjutanud. Aga kui rääkida aastast 2000 üldisemalt, siis me jäime rahule. Ettevõttel läks hästi, isegi üle keskmise hästi, kui arvestame seda keerulist olukorda, milles alkoholitootja tegutseb.
  Peale selle käivitasime tütarettevõtte, mille nimi on Poseidon Foods ? esimese Eesti firmana alustasime merilõhe kasvatamist. Kala läheb hästi kaubaks ? oleme merest välja võtnud 25 tonni lõhet. Viinaturg on küllaltki ebastabiilne, peab olema mingi alternatiivne tootmine, mis selle tasakaalustaks.
  Patt oleks mitte rahul olla ? aasta on selgelt parem olnud. Turg on aasta algusest peale järjest aktiivsemaks muutunud, see on see kõige rõõmsam asi sel alal tegutsedes. Sama trend jätkub ilmselt ka tuleval aastal. Meie oleme oma eksisteerimise ajaloo jooksul esimest korda aasta lõpus suutnud järgmise aasta toodangust 35?40 ette ära müüa.
  Negatiivset? Järgmisel aastal võivad negatiivselt mõjutada meie tegevust, küll mitte otseselt, tööandjale mitmeid kohustusi sätestavad seadused, alustades näiteks töötajate sundkindlustamisest ja lõpetades suitsetamisruumi sisseseadmisega töötajaile. Need asjad teevad tuleviku veidi ebakindlamaks. Heale aastale vaatamata pole kasumimarginaalid nii head, et võimaldaksid teha oluliselt suuremaid kulutusi. Ja kuigi aasta tulemused võimaldaksid töötajaid juurde võtta, siis nimetatud seigad panevad selles kahtlema.
  Olen küll. Minu jaoks on lõppev aasta olnud suurte muudatuste ja väljakutsete aasta. Olin Maitse Lihatööstuse juhataja, nüüd on see ettevõte müüdud ning asutan uut, ehitus läheb varsti lahti. Kogu Eesti lihasektoril, nii tootjatel kui tööstustel seisavad ees muutused ja eeskätt seoses Euroopa Liidu nõuete järgimisega. Ma ei pea seda negatiivseks, sest see sunnib ettevõtjaid muutma end konkurentsivõimelisemaks. Raskusi tekitab see, et meil tuleb see hüpe teha mõne aastaga, teistel oli aega aastakümneid.
  Negatiivset sellest aastast korrapealt öelda ei oskagi. Võib-olla on halvim see, et riigi- ja omavalitsusametnike isiklikud (või ka sõpruskonna) huvid kipuvad tihtipeale ettevõtlust segama. Ja kahjuks ei ole eestlane, olgu lihatootja või poliitik, ikka veel valmis tegema teistega koostööd. Selline killustatus ei tule kasuks ei tootjatel läbirääkimistel töötlejatega ega Eestil läbirääkimistel Euroopa Liiduga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Veljo Ipits: ma ei välista majanduslanguse tulekut
Praegu tuleb endale aru anda, et elu ei lähe alati ainult paremaks, vaid tuleb ette ka tagasilööke ja meie elatustase võib ajutiselt langeda, kirjutab Salvesti omanik Veljo Ipits vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Praegu tuleb endale aru anda, et elu ei lähe alati ainult paremaks, vaid tuleb ette ka tagasilööke ja meie elatustase võib ajutiselt langeda, kirjutab Salvesti omanik Veljo Ipits vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Föderaalreservi rahustav sõnum tõukas USA turge kõrgemale
Täna USA keskpangalt Föderaalreservilt lähtunud sõnumid järgmise intressitõusu kohta rahustasid investoreid sedavõrd, et suuremad aktsiaindeksid asusid tõusma.
Täna USA keskpangalt Föderaalreservilt lähtunud sõnumid järgmise intressitõusu kohta rahustasid investoreid sedavõrd, et suuremad aktsiaindeksid asusid tõusma.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Esimeses kvartalis kasvas ehitusmaht 14 protsenti
Statistikaameti andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted esimeses kvartalis siin ja välisriikides kokku 14% rohkem kui aasta varem.
Statistikaameti andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted esimeses kvartalis siin ja välisriikides kokku 14% rohkem kui aasta varem.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.