Liiga kõrge hind jättis Eesti Eurospordi kanalita

Viktoria Korpan 08. jaanuar 2001, 00:00

?Eurospordi väljalülitamine meie poolt on vältimatu samm. Loodame, et Eurosport lõpetab Eesti televaatajaid diskrimineeriva tegevuse ning Tele2 kaabeltelevisiooni kliendid saavad peagi taas Eurosporti vaadata,? ütles OÜ Levicom Broadband (Tele2) juhatuse esimees Ivar Lukk reedel. ?Kui meie Leedu tütarfirma maksab kaks korda vähem, siis on midagi viltu.?

Tele2 avalike suhete juht Inga Jagomäe lisas, et Tele2 ühines suuremate Eesti kaabellevifirmadega Starman, STV ja Telset, kes on Eurospordi näitamisest kõrgete litsentsitasude tõttu juba loobunud. Senistel tingimustel programmi näitamine tähendaks televaatajale kuutasu hinnatõusu seitsme krooni võrra.

?Tele2 ja teised kaabellevifirmad on Eurospordi esindajatega pidanud läbirääkimisi litsentsitasude üle rohkem kui pool aastat. Seni on läbirääkimised lõppenud tulemusteta,? ütles Jagomäe.

Eurospordi ametliku esindaja ASi City TV müügidirektor Jüri Tiits rääkis aga, et kaabellevifirmad olid teadlikud Eurospordi küsitud hinnast juba lepingu sõlmisel.

?Leping sõlmiti kolmeks aastaks ja hinnad olid kohe teada. Ainult STV on meiega lepingu korrektselt lõpetanud, ülejäänud firmad lõpetasid lepingu ühepoolselt ehk röövisid Eurospordi vaatajatelt,? rääkis Tiits.

?Tunnistan, et hind on natuke liiga kõrge. Operaatorid tahtsid 2?3 korda madalamat hinda teha. Vaatame, kas saame hinda alla,? lisas ta.

?Leping Eurospordiga sõlmiti aastaid tagasi, vahepael on dollari kurss muutunud, hind läks liiga kõrgeks, programm ise läks mögaks ? hinna ja kvaliteedi suhe ei ole paigas,? sõnas Ivar Lukk. ?Eurospordil on alternatiive vähe, selle tõttu ta käitubki nii.?

Eurospordil jääb nüüd Eestist saamata umbes miljon krooni kuus.

?Eurospordi jaoks on Eesti kaardil väike täpp, peaaegu märkamatu,? vastas Jüri Tiits küsimusele, kuidas Eestis Eurospordist loobumine kanalit mõjutab.

Tele2-le kuuluvas uudisteväravas Everyday.com korraldatud küsitlus näitas reedel, et ainult 23 protsenti vastanutest oleks kindlalt nõus maksma kaabeltelevisiooni eest kuus seitse krooni rohkem tingimusel, et Eurosport jääks.

Kaabeltelevisiooni ei ole kodus 25 protsendil vastanutest, teema ei huvitanud 16 protsenti, Eurosporti ei vaata üldse 12 protsenti, pigem on Eurospordist nõus loobuma 9 protsenti, pigem maksaks juurde 9 protsenti ning isiklik satelliidiantenn on 6 protsendil vastanutest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing