Dollar kerkis üle 17 krooni taseme

Tõnis Oja 26. jaanuar 2001, 00:00

Euro kurss kerkis eile pärastlõunal 0,9120 dollarini, mis teeb USD kursiks 17,156 krooni. Eesti Pank fikseeris dollari ametlikuks kursiks 17,02758 krooni, viimati oli keskpanga dollari kurss ülalpool 17 krooni taset 22. detsembril (17,01 krooni).

Dollar on tugevnemas peaaegu kõikide olulisemate valuutade suhtes. Juba mitu kuud kestnud pessimism USA majanduse suhtes on asendumas lootusega, et USA keskpank alandab baasintressi juba järgmisel nädalal toimuval nõukogu koosolekul.

Optimismi tekitasid ka finantsurgudel tekkinud spekulatsioonid, et USA Föderaalreservi juht Alan Greenspan on pehmendanud oma vastuseisu maksukoormuse alandamise suhtes. Oletused said kinnitust keskpanga juhi eile õhtul peetud ettekandes Senati eelarve komitees, kus ta kiitis heaks maksureformi pikas perspektiivis. Kiire reformi eest Greenspan aga hoiatas, sest seda on raske läbi viia.

Rahanduspoliitikast Greenspan ei rääkinud aga sõnakestki, mistõttu turuosalised peavad mõistatama USA keskpanga järgmise sammu iseseisvalt, ilma vihjeteta. USA aktsiaturg reageeris Fedi juhi ettekandele erisuunaliselt ? Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis, Nasdaq langes.

Dollari kurss langes samuti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing