Fed võib langetada intresse 0,50 protsenti

Tõnis Oja 29. jaanuar 2001, 00:00

Dollari kurss hakkas reede pärastlõunal taas kerkima nii euro kui ka jeeni suhtes, sest investorid usuvad, et USA Föderaalreserv alandab homme ja ülehomme toimuval Vabaturu komitee istungil baasintressi. Turgude meeleolu on tingitud keskpanga juhi Alan Greenspani neljapäeval toimunud ettekandest Senati rahanduskomitees.

Greenspani nägemus USA majanduse suhtes on küllaltki pessimistlik. Tema hinnangul on USA majanduskasv drastiliselt aeglustunud ja jõudmas nulli lähedale. Inflatsioon on samas kontrolli all, mis annabki põhjust oletada, et intresse saab alandada, ilma et see tooks endaga kaasa soovimatuid tagajärgi.

Uudisteagentuuri Bloomberg poolt Wall Streeti diilerite seas läbi viidud küsitluses uskusid 25 küsitletavast 24, et Fed alandab baasintressi 31. jaanuaril tervelt 0,50 protsendipunkti võrra.

Nagu alati enne USA keskpanga nõukogu istungeid, olid valuutaturud veidi närvilised. Hommikul kerkis euro kurss 0,9315 dollarini, mis teeb USD kursiks 16,7972 krooni. Eesti Pank fikseeris dollari ametlikuks kursiks 16,86242 krooni, mis on 15 senti neljapäevasest ametlikust kursist madalam.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing