6. veebruar 2001 kell 9:26

Tokio börs kaalub omanike hulka tavainvestorite kaasamist

Tokio börs teatas täna Bridge vahendusel kaugeleulatuvatest plaanidest kaasa arvatud omanike struktuuri muutusest saavutamaks kulude kokkuhoidu. 52aastane börs kuulub liikmetele (maaklerfirmad). Börs võib liituda teiste suurte rahvusvaheliste aktsiaturgude trendiga analoogselt Frankfurdiga kaasates tavainvestorid omanikeringi aktsiakapitali suurendamise teel.

'Me usume et me ei suuda hoida praegust juhtimisstruktuuri seoses tööjõuga ja kuludega,' ütles börsi esindaja Hidetaka Takano. 'Me tutvume kuidas me saame muuta struktuure, kaasa arvatud avalikuks ettevõtteks muutumine. Midagi konkreetset pole otsustatud'.

Jaapani ajalehe Yomiuri Shimbun?i sõnul aitab avalikuks muutmine muuta omanikeringi

ning arendada Tokio börsi kapitalisuurendamise.

Börs kaalub viieaastase plaani alusel vähendada töötajate arvu 800 inimese võrra, mis on 10% töötajate arvust ja kärpida kulusid 15% muutudes avalikuks ettevõtteks.

Tokio börs teenib praegu raha väärtpaberifirmade liikmemaksudest. 2000 aasta märtsis lõppenud rahandusaastal teenis börs kasumit 43,6 miljardit jeeni (6,3 miljardit krooni).

Hetkel kuum