Kaivo Kopli • 13. veebruar 2001 kell 15:08

Sõerd: tulumaksusoodustus on vaid puhtal pensionikindlustusel

Maksuamet peab võimalikuks maksustatavast tulust maha arvata ainult tulumaksusoodustusega pensionikindlustuse lepingu alusel tasutud kindlustusmaksed, kinnitas maksuameti peadirektor Aivar Sõerd veelkord.

Sooduslepingule liidetud riskikaitseid pakkuvate lisakindlustuse lepingute alusel makstud kindlustusmakseid maksustatavast tulust maha ei arvata, sest seadus neid ei sätesta.

?Kuna seadustes on see käsitlus täpselt ja üheseltmõistetavalt sätestatud, siis on igasugune vaidlus selle üle, kas riskielukindlustuse või muu lisakindlustuse maksed on mahaarvatavad, ainetu,? ütles Sõerd.

Maksuameti juht lisas, et kindlustusandja on kohustatud näitama tõendil, mis antakse kindlustusvõtjale maksuametile esitamiseks, tulumaksusoodustusega pensionikindlustuse lepinguna sõlmitud põhilepingusse tasutud kindlustusmaksed.

?Maksuamet on palunud kindlustusseltsidel tühistada ebaõigete andmetega tõendid, mis seni on väljastatud maksumaksjatele ja väljastada maksumaksjatele tõeste andmetega tõendid,? teatas Sõerd.

Hetkel kuum