Kas Mart Laar peab tagasi astuma?

15. veebruar 2001, 00:00

Ma ei arva, et ajakirjandus peab valitsuse liikmete tagasiastumises kaasa lööma. Pilditulistamise sügavam probleem seisneb ikkagi poliitikute, antud juhul nii Mart Laari, Robert Lepiksoni kui ka Edgar Savisaare sõnade ja tegude usaldusväärsuses.

Ajakirjanduse asi on hankida sündmuste kohta vettpidavaid tõendeid ning analüüsida tekkinud olukorda ja poliitikute poolt avalikkusele esitatud informatsiooni. Järeldused tuleb teha peaministril endal - ja ka tema oponentidel.

Peaminister Mart Laar peaks tagasi astuma. Tagasiastumine tuleb kasuks olukorra lahenemisele, kuigi motiivid on juba mujal ja laiemad. Tervendav oleks valitsust tervikuna uuendada.

Ajakirjandus on juhtunut objektiivselt kajastanud ja mitte liialt lasknud end kaasa vedada eri poliitiliste gruppide ambitsioonidest.

Peaminister peaks inimesi veenma, et saadakse aru, et ta tegi valesti, aga praegu pole ta seda teinud. Tagasiastumine on üks viise, kuidas inimesi veenda.

Mart Laar peaks tagasi astuma. Õhtuleht on väljendanud tema sõnul oma seisukohta ka tänases lehenumbris, kus on esitatud võimalik uus valitsus, eesotsas peaminister Siim Kallasega.

Nõustun Priit Hõbemäega, kes arvab, et ajakirjandus pole see, kes valitsust maha võtab. Poliitikud võiksid üksteisele otsa vaadata, millist signaali annavad nad endast rahvale. Minu lemmikraamat on ?Jah, Härra peaminister?, ja vahepeal tundub, et kogu Eesti poliitiline ladvik loeb hoolega seda raamatut ja üritab seda etendada. Mõned avaldused on sealt nagu otse maha loetud, kaasa arvatud Laari enda avaldus.

Arvan, et peaminister Mart Laar peaks tagasi astuma. Laar vassis ja ei käitunud peaministrile kohaselt.

Ma pole rahul Savisaare kirja sisuga, eriti sellega, kuidas ta hindas ajakirjandust. Arvan, et ta poleks pidanud saatkondadesse sellist kirja saatma. See Savisaare tegutsemisakt ei pese aga veel puhtaks peaminister Mart Laari.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing