Tuhat jäi jaanuaris ületamata

Kaido Einama 15. veebruar 2001, 00:00

Selle aasta esimesel kuul ei ületanud ükski kodumaine arvutitootja tuhande maagilist piiri. Esimest korda viimase nelja aasta jooksul tootis ja müüs Microlink Eestis alla tuhande arvuti. Koos Läti tehasega oli number neljakohaline: 1330.

Traditsiooniliselt hästi müüs ka Lõuna-Eesti arvutitootja Ordi, jäädes Microlinkist maha vaid poolesaja Eestis toodetud arvutiga. Järgnevad tootjad aga on juba suurema vahega.

Microlink põhjendas tulemust traditsioonilise ostulangusega arvutiturul igal aastal. Aasta lõpus toimunud suurtarbimine mõjub tavaliselt ka arvutimüüjatele ja jaanuaris on müük väike. Samas jõudis Microlink kõik detsembris toimunud jõuluarvuti tellimused täita, eelmistel aastatel jäid aga ?sabad? ka jaanuari algusse.

Jaanuari lõpus toimunud Inteli protsessorite suure hinnasulaga elavnes ka arvutiturg, kuid selle tulemused jäävad põhiliselt juba veebruari.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing