Tallinna linnavalitsus püüab kinnisvarahaldust müüa Urmas Sõõrumaale

05. märts 2001, 09:06

Tallinna linnavalitsuse püüd müüa erakätesse nelja majavalitsuse aktsiad ja osad lõppeb raudtee erastamisele sarnaneva skandaaliga, kuna ostuhuvilised olid erinevas seisus, kirjutab SL Õhtuleht.

?Meile ei räägitud midagi selle kohta, et kahe järjestikuse linnakohtu määrusega - 15. ja 16. veebruari omaga - alustati pankrotimenetlust Mustamäe Kinnisvarahalduse ja Pelguranna Kodu vastu,? nendib ühe pakkuja, ASi Micro Bowling juhatuse esimees Robert Mirzojev.

Suurima pakkumise tegi Ehitajate EEV (31,5 miljonit krooni), kuid see jäeti kõrvale. Paremuselt järgmise pakkumise (22 miljonit) tegi ESS Tartu Kinnisvarahaldus (Majatek), järgmise - 20 miljonit - ESS Kinnisvara.

Reedel linnale antud protestis märgib Robert Mirzojev, et Tallinna Soojuse nõukogus istub Urmas Sõõrumaa, ESSi kinnisvarafirmadega tihedalt seotud isik, kel kahtlemata oli teistest pakkujatest paremat informatsiooni ja kes oskab mõjutada linna otsuseid soovitud suunas.

?On naljakas, et Mustamäe Kinnisvarahalduse pangakontol on 20 miljonit krooni, kuid ta ei maksa ära 4,5 miljonit krooni pankrotimenetluse algusest pääsemiseks. Nüüd ei luba aga ajutine pankrotihaldur pangakontol sentigi liigutada,? räägib erastamisega seotud ärimees ja on veendunud, et linnavalitsus tahtis algusest peale just Sõõrumaad kinnisvaraettevõtete omanikuks.

Linnavalitsusele saadetud protestis palub Robert Mirzojev seadusele tuginedes praegused enampakkumise tulemused kinnitamata jätta ja korraldada uus enampakkumine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing