7. märts 2001 kell 13:03

Börsiülevaade: Kaubamaja aktsia üllatas börsil

Tänase päeva üllataja oli põhinimekirjas noteeritud Tallinna Kaubamaja aktsia, mis tõusis päeva lõpuks 70 krooni tasemeni. Päevasiseselt käis aktsia ära rekordiliselt kõrgel 73 krooni tasemel ning päeva lõpus kerkis aktsia ostuäär rekordiliselt kõrge 68 kroonini.

Kui 73 krooniga osteti suhteliselt väike kogus aktsiaid, siis 68 kroonini kerkinud ostuäär näitab, et aktsia vastu on olemas selge ostuhuvi.

Eelmine nädalal avaldatud ettevõtte eelmise aasta majandustulemuse põhjal jätkas Kaubamaja Grupp kiiremat kasvutempot kui kaubandusturg tervikuna.

Ettevõtte kasum kasvas aastaga 34,3 mln 60,4 mln kroonini.

Eile kinnitas Tallinna Kaubamaja juhatuse liige Urmo Vallner Äripäevale, et selle aasta ettevõtte kasum ületab kindlasti üle 60 mln krooni ja seda uute selverite laienemise kõrval Tallinnas Tondil ja Tartus.

Peale selle kinnitas Kaubamaja juhatuse liige Urmo Vallner, et huvi on tuntud Selveri jaemüügiketi ostmise vastu aga praegused omanikud (Kaubamaja suurimad aktsionärid on AS NG Investeeringud 35,1%, E-Investeeringu Grupi AS 29,6% ja Baltic Republic fund 13%ga) ei ole nõus aktsiaid veel müüma.

Hansapanga <GR#EE.HP> aktsia ei reageerinud tema suuromaniku Swedbanka otsusele jätkata läbi Hansapanga Leedu Taupomasise erastamist sulgudes täna 138,25 kroonil ehk 0,2% eilsest kõrgemal.

Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsia, mis eile ei suutnud Euroopa telekomituru tõusuga kaasa minna tegi seda täna odavnedes koos Euroopa telekomituru üldise langusega 1% ning sulgudes päeva lõpus 71,75 kroonil ehk madalaimal kui kunagi varem.

Hetkel kuum