Kaivo Kopli • 22. märts 2001 kell 22:00

Saar Polli juht nõuab vabandust

?Härra Põiklik on väga laimanud meie firmat ja peab vabandama Äripäevas,? ütles Saar. Tema sõnul on Saar Poll võitnud palju rahvusvahelisi konkursse, milles põhilisemad kriteeriumid on just olnud usaldatavus ja neutraalsus. ?Mulle polegi tähtis mitte lihtsalt vabandus. Tähtis on see ? kõike muud, aga kallutatud me ei ole mitte kunagi olnud,? rõhutas Saar.

Eilses Äripäevas ütles Põiklik, et seni valitsuse tellimusel Euroopa Liidu teemalisi küsitlusi korraldanud Saar Poll on teinud seda subjektiivselt. ?Saar Poll on küsinud näiteks küsimuse, et kui minust sõltuks midagi, siis milline on minu arvamus ELiga ühinemisest. Siin on tegemist firmaga, mis teostab sotsioloogilisi uurimusi ilmselgelt väga subjektiivselt,? süüdistas Põiklik.

Saare sõnul ei peaks ükski ekspert sellist küsimust subjektiivseks, kallutatud küsimuseks.

Viimase poole aasta jooksul on küsitlused näidanud, et ELiga liitumise vastaste hulk ületab napilt pooldajaid. Iga uue küsitluse tulemuste puhul võib valitsus peljata, et ilmnev eurovastasus tekitab probleeme kiirele euroliitumisele ja ühinemiskõnelustele. Ametlikult põhjendab valitsus pausi ELi teemaliste küsitluste tellimises ja tulemuste avaldamises vajadusega korraldada uus riigihange küsitleja leidmiseks.

Põiklik avaldas soovi, et sel konkursil arvestataks küsitleja objektiivsusega. ?Julgen välja öelda, et sõltumata riigihankest ei soovi valitsus niisuguse firmaga koostööd teha,? lisas Põiklik, pidades silmas Saar Polli.

Saar pidas võimalikuks, et valitsus või selle esindaja püüab eurovastasuse tõusu olukorras hämada ja lükata justkui vastutust taoliste küsitlustulemuste esitaja kaela. ?Eks läbi aastatuhandete ole olnud nii, et see, kes toob halva teate, on süüdi,? tõdes Saar. Ta ei olnud varem kuulnud, et valitsus pole Saar Polliga rahul. Siiski lubas Saar jätkata euroküsitluste korraldamist ning osaleda ka uuel riigihanke konkursil.

Hetkel kuum