Riiklik turismifirma teeb Lõuna-Eestis dumpingut

26. märts 2001, 07:56

Lõuna-Eesti turismiettevõtjad protestivad viimasel kahel aastal keskkonnahoiu sildi varjus avatud riiklike majutusasutuste vastu, mis pakuvad öömaja dumpinguhinnaga, kirjutab Postimees.

Turismitalude pidajatel on pinnuks silmas viimase kahe aasta jooksul Riigimetsade Majandamise Keskuse (RMK) puhkemajanduse osakonna poolt avatud puhkemajad, mida on näiteks Põlvamaal maksumaksja raha eest kerkinud neli. Kogu Eestis on selliseid 23.

Eelmisel nädalal said keskkonnaminister Heiki Kranich, regionaalminister Toivo Asmer ja majandusminister Mihkel Pärnoja Põlvamaa turismiettevõtjate pöördumise, milles süüdistatakse RMKd oma põhiülesannetest - puhke- ja kaitsealade hooldamisest ning keskkonnasäästliku puhkamise propageerimisest - kõrvale kaldumises. RMK on muutunud riiklikuks turismifirmaks, leiavad pöördumisele alla kirjutanud.

Võrumaa Veetka turismitalu peremees Andy Karjus ütles, et RMK puhkemajas maksab ööbimine 150 krooni öö, eraturismitalus 250 krooni. ?Riik pakub teenust alla omahinna,? ütles Karjus. ?Niinimetatud riiklikud turismitalud meelitavad nii kliendid erafirmadelt ära.?

Samas on RMK põhiülesanded unarusse jäänud. Taevaskojas on trepid ja piirdeaiad aastakümneid remontimata. Karjuse sõnul on RMK väitnud, et selleks tööks napib raha. See ei sega RMKd paigutamast miljoneid puhkekeskuste väljaehitamisse. ?Aur ja raha läheb valesse kohta,? lisas Karjus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing