Liivi Kedelauk • 27 märts 2001

Tulviste: pakuksin löögi alla sattunud ministritele veel üht katset

Professor Peeter Tulviste hinnangul võiks löögi alla sattunud praeguse valitsuse ministritele enne nende väljavahetamist anda veel ühe võimaluse avalikult oma tegudest aru anda, kirjutab Postimees Online. ?Pakuksin neile ühte katset veel, et seletada avalikkusele meedia vahendusel, miks rongid ei sõida ja miks Eesti Raudteed erastatakse,? ütles Tulviste. ?Kui nad sellega toime tulevad, võiksid nad jätkata. Kui nad ei suuda seletada või see ei rahulda avalikkust, siis tuleb neil tagasi astuda.?

Nii vähe kui Eestil on poliitilisi tavasid, siis on tagasi astutud vaid väga ränkade eksimuste korral, rääkis Tulviste. Ja mitte sellepärast, et oma tegevust pole avalikult põhjalikult seletatud.

Tulviste sõnul ei ole praegu löögi alla sattunud ministrid teinud katset põhjalikult rahvale oma tegevust selgitada ja sellepärast tuleks neile anda veel üks võimalus.

Hetkel kuum