Tõnis Arnover • 9. mai 2001 kell 9:01

USAs kavandatakse ajaloo suuruselt teist noteerimist

Ehkki Ameerika Ühendriikide majanduse seis ei ole kiita, kavatseb tubakakontsern Philip Morris börsile tuua suure toiduainefirma Kraft Foods ja saada aktsiate eest 154,4 miljardit Eesti krooni. Sellest ainuke suurem noteerimine oli mullu, kui telekommunikatsioonifirma AT T Wirelessi noteerimine tõi sisse 185,9 miljardit krooni.

Philip Morris paneb müüki 280 miljonit Kraft Foodsi aktsiat, mille hinnaks on arvestatud 26-31 dollarit. Philip Morris on plaaninud Kraft Foodsi müüki eelmisest suvest peale ja leiab, et nüüd selleks saabunud sobiv hetk, sest algselt kavatses ta müüki panna aktsiaid ?ainult? 87,7 miljardi krooni eest, kirjutab Kaupplehti.

Kraft Foods on üks maailma suurimaid toiduainefirmasid, mille käive oli mullu 465 miljardit krooni. Krafti tooteid müüakse 140 riigis.

Hetkel kuum