24. mai 2001 kell 14:08

Eesti Telefon teavitas börsi oodatavast hiigeltrahvist

Eesti Telekomi tütarfirma Eesti Telefon teatas täna Tallinna börsile, et halduskohus võib teda seaduserikkumise eest karistada kuni 125,3 miljoni kroonise rahatrahviga.

Konkurentsiamet ei ole nõus Eesti Telefoni otsusega kehtestada oma võrgus võrgusisesele kõnele tariifiks 34 senti minuti kohta, soodustariifiks 28 senti minuti kohta ja öötariifiks 14 senti minuti kohta alates.

Konkurentsiameti soovi kohaselt peab Eesti Telefon hinna määramisel lähtuma õiglasest hinnakujundusest, väljakujunenud proportsionaalsetest suhetest hinnatõusu ja tarbijahinna kasvutempo vahel ning omakapitali puhasrentaabluse aktsepteeritavast tasemest majanduses.

Eesti Telefon on siiani seisukohal, et võrgusisese kõne hind vahemikus 14?34 senti baashinna järgi on kulupõhine. 'Tariifide rakendamisel on Eesti Telefon täitnud telekommunikatsiooniseaduse nõudeid, mis kohustavad olulise turujõuga ettevõtet kehtestama teenustele kulupõhised hinnad ja mitte ristsubsideerima teenuseid,' teatas Eesti Telefon.

Eesti Telefon vaidlustas eile ettekirjutuse ja protokolli Tallinna halduskohtus.

Hetkel kuum