Tartu Ülikool tegi oma innovatsioonikeskuse

30. mai 2001, 08:29

Et toetada teadussaavutuste rakendamist ettevõtlusse, rajas Tartu Ülikool innovatsioonikeskuse, kirjutab Tartu Postimees.

?Ülikooli teadus- ja arendusosakonna all tegutsenud innovatsioonitalitusest välja kasvanud innovatsioonikeskus on turul uus tegija,? ütles keskuse projektijuht Sirje Kahu. ?Meil on juurde tekkinud palju uusi kliente ja ideid.?

Innovatsioonikeskus hakkab tegelema kolme valdkonnaga. Keskus koordineerib ülikooli spin-off programmi ehk koolitab ja toetab teadlasi, kes kas juba tegelevad ettevõtlusega või alles soovivad ses vallas tööle hakata.

Samuti hakkab keskus looma ning arendama suhteid teaduse ja ettevõtete vahel ning otsima ostjaid ülikooli teadlaste leiutiste litsentsidele, millel pole Eestis turgu. Kahu tõi tulevaste ostjate näiteks välismaised farmaatsiafirmad.

Eile tuli esimest korda kokku innovatsioonikeskuse 12liikmeline nõukogu, kes tegi plaane tulevikuks.

?See oli väga huvitav kokkusaamine,? märkis projektijuht Sirje Kahu. ?Kokkutulnuil oli väga põnevaid ideid, kuidas ülikooli teadlaste töid ellu rakendada nii siin- kui sealpool riigipiiri.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing