Viis riigiasutust ühendavad jõud Tallinna tehnoloogiapargi asutamiseks

Inno Tähismaa 02. august 2001, 12:22

Majandus- ja haridusministeerium, ettevõtluse arendamise sihtasutus, Tallinna linnavalitsus ja Tallinna tehnikaülikool sõlmivad 6. augustil ühise tegutsemise protokolli, eesmärgiga asutada Tallinna tehnoloogiapark, teatas ettevõtluse arendamise SA esindaja.

Hiljemalt 2002. aasta mais asutatakse Mustamäele Tallinna Tehnoloogiapark kui vastavaid tugiteenuseid ja füüsilist infrastruktuuri pakkuv innovaatilise ettevõtluse ja tehnoloogiasiirde tugistruktuur.

Ühise tegutsemise protokolli alusel moodustavad lepingu osapooled Tallinna tehnoloogiapargi rajamise projekti juhtkomisjoni, mille ülesanne on kinnitada projekti lähteülesanne, eksperdid ja projektijuht, lõpparuanne ning määrata kindlaks võimalik tehnoloogiapargi asutajate ring. Samuti tuleb korraldada asutamisdokumentide ja asutamiskoosoleku ettevalmistamine.

Projekti juhtivaks organisatsiooniks saab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse, mille kaudu toimub ka projekti finantseerimine. Tehnoloogiapargi potentsiaalseteks asutajateks on tehnikaülikool, Tallinna linn, Eesti riik ning erainvestorid.

Tehnoloogiapark arendab oma tegevust koostöös kõrgharidus-, teadus- ja arendusasutustega. Üldreeglina on tehnoloogiapargi üks osa seotud äriinkubatsioonilise tegevusega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing