Ülar Lauk • 30. august 2001 kell 13:42

Monopoli-sarnases uues Argentiina lauamängus on vaja võita IMFi

Buenos Airese kauplustesse on müügile tulnud lauamäng 'Igavene võlg', mis on loodud 'Monopoli' baasil ja mille eesmärk on üle mängida Rahvusvaheline Valuutafond IMF.

Mängus saavad sellest osavõtjad rahvusvahelise finantskrediidi, loovad oma kompanii ja püüavad toodangut turustada Euroopas või Ameerikas. Muidugi osutatakse seal vastupanu. Laenu andnud fond nimetab oma tingimusi, nõuab protsentide maksmist ja teeb ettepaneku mängijate valuuta devalveerimiseks. Kui mängijal lõpeb raha, kuulutab fond embargo mängija tehastele ja maale ning mäng on lõppenud.

Võita saab IMFi ainult siis, kui mängijal õnnestub luua transnatsionaalne kompanii, mida IMF ei saa hävitada.

Mäng on muutunud Argentiinas populaarseks, nii nagu seda oli Monopol Suure Depressiooni ajal.

Märkimisväärne on seegi, et mängu välja mõelnud 2 venda suutsid ühendada tosina kohalikku mänguasjade tootjat, kellele oli Hiina jt importööride survel jäänud vaid 15% Argentiina turust, ja said ka krediiti uue mängu väljalaskmiseks, kirjutab RIA-Novosti.

<#Gazeta.ru=http://www.gazeta.ru/2001/08/21/kz_m28451.shtml>

Hetkel kuum