Ülo Toomsalu • 6. september 2001 kell 6:46

Jõgeva volikogu juhil lasub riisumiskahtlus

Politsei kahtlustab Jõgeva Elamu endist juhatajat, praegust linnavolikogu esimeest Vello Mäeseppa raha riisumises, kirjutab SL Õhtuleht.

Juhtum, millega politsei tegeleb, jääb aega 1995-2001, kui Vello Mäesepp oli Jõgeva Elamu juhataja. 'On teada fakt, et ühele firmale kanti tööde eest raha, kuid tööd jäid tegemata,' kinnitas Jõgeva politsei esindaja SL Õhtulehele. Tema sõnul oli summa 7000 krooni ringis.

Nii algatas Jõgeva politsei majanduskuritegude talitus Vello Mäesepa suhtes kriminaalasja paragrahvi järgi, mis puudutab riisumist ametiseisundi kuritarvitamise teel. Süüdimõistmise korral võib kohus selle eest määrata karistuse rahatrahvist vabadusekaotuseni.

Jõgeva politsei uurib võimalust, kas Vello Mäesepp on raha omastanud või mitte, ütles politsei esindaja. Tema sõnul on uurimine alles algusjärgus ning mõjutanud pole seda keegi. Süüdistust pole politsei kellelegi esitanud.

Vello Mäesepp, kes on politseis vestlusel käinud, endal süüd ei leia. Seda pole sada protsenti, kinnitas ta SL Õhtulehele. Firma paigaldas majale ukse ja ilmselt ei jõudnud töid valmis, seletas Vello Mäesepp, kelle sõnul said tööd siiski tehtud.

Praegune Jõgeva linnavolikogu esimees Vello Mäesepp langes isegi hiljuti kuriteo ohvriks: 11. augusti öösel varastati garaa?ist ta isiklik Mazda 626. Läinud nädalal leiti 100 000 krooni maksnud sõiduk Vooremaa teatel Narva lähistelt Auvere küla juures metsast tühjaks riisutuna ja põletatuna.

Hetkel kuum