Börsiülevaade: hetkel Euroopa turud veel rahulikud

11. september 2001, 09:46

Täna oodatakse Euroopa turgudelt languse pidurdumist ning ehk isegi kerget tõusu. Maaklerite sõnul on hakanud erainvestorid viimaste päevade jooksul paaniliselt müüma, mis viitab sellele, et aktsiaturg on põhja vahetus läheduses.

Peale selle viitas Euroopa turgudel maaklerite sõnul põhjale veel see, et pärastlõunal üles keeranud turul käis küllalt aktiivne ja tugev kauplemine.

Siiski pole investorid hirmust üle saanud. Seda sisendavad nii kolmanda kvartali majandustulemuste eelprognoosid kui ka nädala lõpus avaldatavad mitmed tähtsad USA makromajandusnumbrid.

Kui eile hommikupoolikul suutsid Euroopa börsid veel USA möödunud nädala lõpu langusele vastu seista, siis keskpäevaks muutus olukord tavapäraselt traagiliseks, aidates Tallinna börsil uue madalaima tasemeni viia ka Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsia.

Leedus sai samasuguse trikiga hakkama Leedu Telekomi aktsia.

Eesti Telekomi aktsia peatus 44,25 kroonil ehk 6,4% madalam möödunud nädala sulgemistasemest. Suure osa langusest tuleb kanda selle arvele, et aktsiahind korrigee-rus Londonis noteeritud ettevõte hoiutähe (GDR) tasemega, mis sulgus möödunud nädalal märksa madalamal kui Eesti Telekomi aktsia koduturul.

Kuid samas odavnes Eesti Telekomi GDR eile ka Londonis 3% võrra.

Lisaks välisturgude närvilisusele oli ka koduturul eile paras ports Eesti Telekomi aktsia müüjaid, eriti just väikeinvestoreid, kes tõstsid aktsiatega tehtud tehingute arvu 82ni.

Ka Hansapanga <GR#EE.HP> aktsia ei suutnud suuremahulise kauplemise tulemusena möödunud nädala noteeringute juure püsida, odavnedes 1,2% ja sulgudes 145,50 krooni ehk madalaimal tasemel pärast selle aasta mai algust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing