Õpi tundeid juhtima

ÄP 08. oktoober 2001, 00:00

Tegemist on järjega Daniel Golemani raamatule ?Emotsionaalne intelligentsus?, mida on Eestis müüdud koguni 7000 eksemplari. Daniel Goleman on veendunud, et edukus ei sõltu ainult intellektist. ?Töö emotsionaalse intelligentsusega? on koostatud paljude uuringute põhjal, mis näitavad emotsionaalse intelligentsuse rolli tulemuslikkuse saavutamisel. Goleman väidab, et IQ on isegi vähem oluline kui emotsionaalne intelligentsus.

Raamatus õpetatakse, kuidas arendada endas oskust juhtida tundeid ja suhteid ning seeläbi suurendada enda väärtust tööjõuturul. Autor lükkab ümber ka mõned levinud väärkontseptsioonid. Nii näiteks ei tähenda emotsionaalne intelligentsus vaid ?kena olemist?. Olulistel hetkedel pole sugugi vaja ?kena? olla, vaid ebamugav tõde välja öelda. Õige pole Golemani kinnitusel ka arvamus, et naised on emotsionaalse intelligentsuse poolest ?targemad? kui mehed ? mõlemal sool on tugevad ja nõrgemad küljed. Naised on teadlikumad oma emotsioonidest, mehed aga tulevad stressiga paremini toime, ütleb Goleman.

  • Daniel Goleman -- Töö emotsionaalse intelligentsusega
    Väike Vanker, 422 lk
    hind ca 190 kr

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:56

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing