• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: anonüümsust jääb maailmas vähemaks

  Pärast ameeriklaste vastulööki on üsna kindel, et anonüümsust jääb maailmas vähemaks kui viimastel aastakümnetel vabas maailmas olnud, kirjutab Eesti Päevaleht tänases juhtkirjas.

  Nii rahapesu vastu võitlejatel kui ka teistel avaliku korra järele valvavatel organisatsioonidel on käes kõvad kaardid, et kõikjal anonüümsuse piiramist nõuda ? seda, et pankade kaudu saaks kiiresti jälile kahtlastele tehingutele, et linnatänavatel ja jaamades fikseeriksid mööduvaid nägusid videokaamerad jms.
  See ei ole halb trend, sest tänases maailmas on vaieldamatult suuremaks probleemiks ja ohuks terrorism ja lihtlabane kuritegevus, kui see, et riigivõimud kodanike üle totaalse mõttekontrolli kehtestavad.
  Teine, pisut kindlam tulevikutrend on see, et pärast idabloki lagunemisele järgnenud kümneaastast langust hakkavad üle maailma taas kasvama riikide kaitsekulutused. Tsiviilmajandus niimoodi kaotab, sest tõenäoliselt hakkavad USA ja teised lääneriigid uusi teadus- ja tehnoloogilisi saavutusi vahepealsetest aastatest kiivamalt üksnes luure ja kaitsejõudude tarvis hoidma, lasevad vähem tsiviilkasutusse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Meta jääb vähemalt Nasdaqil esialgu Facebookiks edasi
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.