9. oktoober 2001 kell 9:31

Euroopa lennuliinidel kaob 40 000 töökohta

USA 11. septembri terrorirünnakud lähevad Euroopa lennufirmadele sel aastal saamata jäävate tuludena maksma 56 miljardit Eesti krooni. Peale selle tuleb koondada 40 000 töökohta, viia 2,2 miljardi krooni eest sisse täiendavaid ohutusmeetmeid ning maksta kindlustuspreemiateks 2,7 miljardit krooni aastas, hindab Euroopa lennundusorganisatsioon AEA.

USA lennufirmade kahjusid hinnatakse kaks korda suuremaks, erinevalt USAst ei luba Euroopa Liit lennufirmadele ulatuslikke riiklikke abipakette. Lubatud meetmed teevad ELi transpordivolinik Loyola de Palacio ja konkurentsivolinik Mario Monti teatavaks homme. Riiklikud kindlustusgarantiid peavad lõppema hiljemalt selle aasta lõpuks ning otsetoetusena võib maksta vaid kompensatsiooni paari päeva eest, mil USA lennujaamad olid terrorirünnaku järel suletud, kirjutab Dagens Industri.

Hetkel kuum