• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsipäev ühegi langeva aktsiata

  Eile võimendusid välisturgudel sosinad, et ettevõtete majandustulemused hakkavad tasapisi august välja tulema. Positiivne eelaimus viis välisbörside kõrval tõusule ka Tallinna börsi, kus eilse päeva jooksul ei registreeritud ühtegi langevat aktsiat.
  Emotsionaalsete aktsiaturgude meeleolu on viimaste päevade jooksul taas kardinaalselt muutunud. Investorid püüavad näha ettevõtete majandustulemustes üha rohkem positiivset, samal ajal ignoreerides käivat sõjategevust ja pidades terrorismi paratamatuseks.
  Hea meeleolu kandus ka Tallinna börsile, kus eile oli taas näha aktiivsuse ja ostuhuvi kasvu Eesti Telekomi aktsia osas, mis kangutas end taas pealpoole 60 krooni, sulgudes 60,75 kroonil ehk 2,1 kõrgemal kui kolmapäeval.
  Eilehommikune uudis Hansapangale kuuluva Leedu LTB 527 mln krooni suurusest üheksa kuu kahjumist Hansapanga aktsiale halvavalt ei mõjunud. Seda seetõttu, et LTB erastamisel moodustunud ning tütarettevõte kasumiaruandesse läinud suured provisjoneerimiskulud olid panga aktsionäridele juba ammu teada.
  Balti suurima panga aktsia sulgus 140,25 krooni ehk 0,5 kõrgemal kui päev varem.
  Kolmapäeval oma korralikest III kvartali müüginumbritest teatanud Saku Õlletehase aktsia sulgemishind eile küll ei muutnud, kuid aktsia hinnanoteeringud liikusid päeva jooksul siiski vaikselt ülespoole.
  Positiivne oli päev ka põhinimekirja tagasihoidlikuma osalise Sampo Panga aktsia jaoks, mis sulgus aasta kõrgeimal 14,80 krooni tasemel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tarneahela probleemide tõttu jääb tänavu tootmata ligi 8 miljonit autot
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.