• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Liiga kirju nädal

  Härrased, mulle tundub see veider. Ühe lennukiga loobitakse pomme, teisega humanitaarabi. Ratsionaalsem oleks ühe ja sama tiivulisega heita alla kord lõhkekeha, siis jälle hunnik kuulikindlaid veste. Ja allah alla korda pidama.
  Peatoimetaja Juku-Kalle on täis pimedat viha oma rahva valiku vastu. Ometi jääb me küsitava väärtusega sõnavabadus kehtima uuegi presidendi ajal. Ka on võimalik valida radu, mis tema omadega ei ristu. Seadusi välja anda ei saa temagi, ta kõnesid ei pea kuulama, vastuvõtule ei pea minema siiski, kui kutse saad. Ju siis peab meeldima neile, kelle kulul meile Aktivisti tasuta antakse.
  Eesti Kontserdi saalis pidas oma 10. sünnipäeva Eesti Autorite Ühing. Iga teine üritus jääks toimumata, kui kohal viibiks üksnes autorid; meenuks anekdoot ?mõlemad said aega tulla?. Aga nüüd oli sadu pidulisi, puha jumalast antud andega, mitte valitud või määratud tähed. Kui nõukogude ajal oli riiki petta auasi (sest see riik, mis alatasa karjus kellelegi Elagu!, ei lasknud küll niiöelda vabu inimesi nälga surra, aga nihutas me noote ja sättis me sõnu tüütu püsivusega), siis rahvas, harjunud lootusega, et kellessegi peab ometi uskuma, usaldas ja hindas võimaluse piires üksteist. Elati enamasti vaeselt, aga ausalt. Siis läks lahti vaba maailma elu. Ja kui välisvaluuta ostmine lakkas olemast kriminaalkuritegu, muutus äkki müüdavaks ka eetiline valuuta. Äriosavuse alla mahub ka kavalus ja altvedamine. Kui saab näidata või teeselda pankrotiseisu, jääb loovinimesele tehtu eest maksmata. Siis meenutadki rõõmuga EAÜd, kust laekuvad kroonid on otsekui ootamatud ja taevast tulnud, nii et hakkad seda taevast tulekut juba kärsitult ootama. Mullu said 795 autorit kokku 10,5 miljonit.
  Aga poolteist aastat taasilmunud Pikker maeti maha. Ja neljapäeval Lembit Sibul.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Adam Erki Enok: elekter on kallis. Aga kes investeeriks tootmisesse, kui hind võib nulli kukkuda?
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Minu idud üllatavad järjest tugevamate tulemustega
Siiani tugevas miinuses olevad investeeringud Funderbeamis on näidanud viimastel kuudel rekordilisi tulemusi, kuid osaku hinda ei ole need suutnud mõjutada.
Siiani tugevas miinuses olevad investeeringud Funderbeamis on näidanud viimastel kuudel rekordilisi tulemusi, kuid osaku hinda ei ole need suutnud mõjutada.
Sõõrumaa meelitas enda juurde ühe Wise'i finantsjuhi
Eesti päritolu finants-startupi Wise Aasia ja Lähis-Ida piirkonna finantsjuht Nataliya Gavrylova hakkab edaspidi arendama Urmas Sõõrumaale kuuluvat Foruse platvormimajandust.
Eesti päritolu finants-startupi Wise Aasia ja Lähis-Ida piirkonna finantsjuht Nataliya Gavrylova hakkab edaspidi arendama Urmas Sõõrumaale kuuluvat Foruse platvormimajandust.
Kohus lükkas mereplaneeringu vaidlustuse tagasi
Aastaid kestnud mereala planeeringu kehtestamise nurjata ähvardanud vaidlustus suurt mõju avaldada ei suutnud, sest kohus lükkas selle tagasi.
Aastaid kestnud mereala planeeringu kehtestamise nurjata ähvardanud vaidlustus suurt mõju avaldada ei suutnud, sest kohus lükkas selle tagasi.
Venemaa tüürib maksejõuetuse kursil
Venemaa jättis eile maksmata välisvõla intressimaksed, mis tähendab, et riik on esimest korda saja aasta jooksul osutunud maksejõuetuks. Sõja tõttu sanktsioonide alla sattunud agressorriik ise tõrjub maksejõuetuse staatust ning süüdistab probleemis sanktsioone, kirjutab Bloomberg.
Venemaa jättis eile maksmata välisvõla intressimaksed, mis tähendab, et riik on esimest korda saja aasta jooksul osutunud maksejõuetuks. Sõja tõttu sanktsioonide alla sattunud agressorriik ise tõrjub maksejõuetuse staatust ning süüdistab probleemis sanktsioone, kirjutab Bloomberg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.