Ülar Lauk • 12. oktoober 2001 kell 12:06

Vodafone plaanib Japan Telecomi aktsiate kontrollpaketi omandamist

Reedel teatas maailma suurim mobiiltelefoniside kompanii Vodafone Group Plc ettepanekust, mis võimaldab tal saada Jaapani suuruselt kolmanda telekommunikatsioonikompanii Japan Telecom Co Ltd aktsiate kontrollpaketi omanikuks, kirjutab k2kapital.

Briti kompanii teatas, et on aktsionäridelt saanud pakkumisi 21,7 % kompanii aktsiate ostmiseks. Seejärel kuuluks Vodafonele 66,7 protsenti Japan Telecomi aktsiatest. Hinnaks on 450000 jeeni aktsia eest, pakkumine kehtib 26.oktoobrini. Ost annab Vodafonele kontrolli ka 69,7 protsendi mobiilsidega tegeleva J-Phone Communications aktsiapaketi üle, mis on Japan Telecomi tütarfirma.

Vodafone alustas oma plaani aasta tagasi, kui ostis British Telecommunications Plc-lt, AT T-lt ja Jaapani raudteekompaniidelt suuri aktsiapakette.

Reedel Japan Telecomi aktsia tõusis 3,53 protsenti ja on 411000 jeeni. Analüütikute arvates pärast tehingu sõlmimist Jaapani kompanii aktsiate koteeringud langevad, kuid pikaajalises perspektiivis on neile antud reiting 'osta' (buy).

<#k2kapital=http://www.k2kapital.com/news/1002882373.html>

Hetkel kuum