Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Süüdistus Hansa Liisingu vastu teisel uurimisringil

  ?Uurija ei olnud välja selgitanud kõiki kriminaalasjas tõendamisele kuuluvaid asjaolusid,? põhjendas riigi peaprokurör Raivo Sepp oma 3. oktoobri määrust. Sepa sõnul võib riigiprokurör, kelle kohustus on teostada järelevalvet kohtueelse menetluse seaduslikkuse üle, vajaduse korral tühistada uurija ning alamalseisva prokuröri ebaseaduslikke ja põhjendamatuid määrusi.
  Eelmise aasta septembri lõpus koondas korduvalt omanikke vahetanud SwedTrade Belgiasse Antverpenisse 25 ilma koormata veoautot. Hansa Liising, kellele oli infot, et SwedTrade võib liisitud autod maha müüa, käivitas autode päästmise operatsiooni. Kõik 25 masinat toodi Eestisse tagasi.
  SwedTrade?i esindaja, advokaat Marko Paabumetsa sõnul oli tegu autode väljapressimisega. Tartu endine politseiuurija Alar Must lõpetas 17. mail kriminaalasja kuriteosündmuse puudumise tõttu. Tartu prokurör Kaire Hänilene nõustus sisuliselt uurija seisukohtadega, lisades, et Hansa Liisingu esindajad Ants Päär ja Meelis Olev tegutsesid Belgias hädakaitse seisundis.
  Tartu politseiprefektuuri teabetalituse nooreminspektor Liina Pissarev ütles, et kuna materjalid asja kohta pole veel Tartu politseiprefektuuri tagasi jõudnud, pole ka määratud, kes hakkab SwedTrade?i kaebust uuesti menetlema.
  ?SwedTrade?i eesmärk on kogu aeg olnud seaduslike ja ebaseaduslike ning sisuliste ja peamiselt sisutute avaldustega viita aega,? ütles Hansa Liisingu emafirma ASi Hansa Capital riskijuht Tarmo Rooteman. ?SwedTrade üritab näidata, et nemad on aus ja õilis ning Hansa Liising on paha ja kuritegelik partner.?
  SwedTrade?i ja Hansa Liisingu kemplemises on hetkel pooleli mitu asja. Lisaks SwedTrade?i kaebusele uurib politsei Hansa Liisingu kaebust, mis puudutab autode mahamüümise katset Belgias.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Suur galerii: InvesteerimisFestivali esimene päev
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Comodule koondab ärid ühe katuse alla ja saab uue tegevjuhi Kristjan Maruste jätkab emafirma juhina
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.